Jakiś czas temu pisałam w pewnej grupie , że będę testowała przepisy z blogu Figowe Smaki
i testowałam , tylko brakowało mi ciągle sił na podzielenie się z Wami :-), ale już nadrabiam ...
Śliwki kochamy wszyscy...
Z radością co rok czekamy na zakończenie wakacji, gdy to właśnie te owoce dojrzewają.
Żółte, fioletowe...małe i duże. Wyboru jest naprawdę dużo.
Chciałoby się powiedzieć podczas patrzenia na zdjęcia na blogu http://figowesmaki.blox.pl/html, że aż ślinka cieknie, dlatego mówię: sezon się kończy więc do pracy, a naprawdę warto bo smak jest rewelacyjny :) Nazwać można poezją w prostocie :)))
Śmietankowe ciasto ze śliwkami
Przepis znajdziecie pod tym adresem : http://figowesmaki.blox.pl/2011/09/Smietankowe-ciasto-ze-sliwkami.html?fb_action_ids=611962315493095&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
u mnie w domu blacha zniknęła po 20 minutach :-)
Uwielbiam czas kiedy mamy dostępne te mięsiste pachnące owoce dlatego często robię knedle ze śliwkami i inne pyszne przetwory na zimę , ale nimi podzielę się w innym wpisie ...
Poza śliwkami mamy w pełnej krasie sezon na paprykę i poza tą zamkniętą w szkle na zimę , robię bardzo często na co dzień coś czarodziejskiego z niej :-) tym razem skorzystałam z przepisu z bloga Figowe Smaki i zrobiłam :
Paprykę faszerowaną soczewicą i ryżem :-)
smacznie, pachnąco , zdrowo i lekko :-) gorąco polecam
przepis znajdziecie tutaj : http://figowesmaki.blox.pl/2013/07/Papryka-faszerowana-soczewica-i-ryzem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz